با توجه به طرح جدید دولت برای کاهش هزینه های مسکن و شناسایی خانه های خالی برای دریافت مالیات از خانه های خالی، گفته شد که افراد دارای منزل مسکونی می بایست اطلاعات مسکن خود را در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت کنند؛ با وجود اینکه موضوع ثبت ملک در سامانه املاک بحث داغ این روزها بود اما تا چندی پیش در رابطه با ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان کشور صحبتی نشده بود و مشخص نبود که آیا مستاجران نیز باید در سامانه املاک و اسکان ثبت نام کنند و اطلاعات منزل اجاره ای خود را در سامانه ثبت کنند؟
قبلا در خصوص سامانه ثبت املاک خالی و اپلیکیشن املاک و اسکان صحبت کردیم. با توجه به آخرین اطلاعیه منتشر شده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی، مستاجران نیز باید اطلاعات مسکن خود را برای شناسایی هرچه بهتر واحدهای خالی در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم در رابطه با نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان توضیح دهیم.
در ابتدای قانون مالیات بر خانه های خالی، ذکر شد که افرادی که دارای خانه هستند و سند مالکیت ملکی را در دست دارند، باید حتما نسبت به ثبت اطلاعات ملک خود در سامانه املاک و اسکان اقدام کنند تا مالیات بر آن خانه ها اعمال نشود؛ اما با گذشت زمان مشخص شد که دارندگان ملک تنها افرادی نیستند که باید اطلاعات خانه خود را در سامانه املاک و اسکان ایران ثبت کنند.
در حال حاضر، با توجه به آخرین اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی تمام سرپرستان خانوار در هر جایی که زندگی می کنند، می بایست اطلاعات محل سکونت خود را برای جلوگیری از اعمال مالیت خانه های خالی، در سامانه املاک و اسکان به آدرس amlak.mrud.ir ثبت کنند. ثبت نام سرپرستان خانوار در این طرح بر اساس عدد آخر کد ملی از تاریخ ۱۹ فروردین ماه آغاز شده است. بنابراین، با توجه به توضیحات ذکر شده ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان نیز اجباری می باشد.
با توجه به آخرین قانون وزارت راه و شهرسازی افراد زیر موظف به ثبت اطلاعات مسکن خود در سامانه املاک و اسکان کشور می باشند.
همه سرپرستان خانواده ها در شهرها و روستاها که به صورت مالک هستند باید اطلاعات مسکن تحت مالکیت خود را (اعم از مالکیت های رسمی، مالکیت های وکالتی، مالکیت های تعاونی شهری و مالکیت های تعاونی روستایی) را در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت کنند.
همه سرپرستان خانواده ها در شهرها و روستاها که مستاجر هستند نیز باید اطلاعات ملکی که در آن زندگی می کنند و اطلاعات مربوط به مالک را در سامانه املاک و اسکان کشور وارد کنند.
تمامی سرپرستان خانوار می بایست برای ثبت اطلاعات مسکن خود به سامانه ملی املاک و اسکان کشور وارد شوند و مراحل ثبت نام خود را در این سامانه انجام دهند. لازم به ذکر است که ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان اجباری است؛ لذا تمامی سرپرستان خانوار دارای خانه و یا مستاجر در خانه ای در شهرها و یا روستاها می بایست اطلاعات خود را در سامانه املاک و اسکان کشور ایران ثبت نمایند.
برای آشنایی هر چه بیشتر با نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک ، نحوه ثبت نام در این سامانه به صورت تصویری در ادامه توضیح داده خواهد شد. کافیست برای ثبت اطلاعات ملک خود طبق مراحل زیر پیش بروید:
۱ ابتدا یکی از مرورگرهای لپ تاپ و یا گوشی های خود را باز کنید. برای ورود به سامانه املاک و اسکان بهتر است که از مرورگرهای کروم و یا فایرفاکس آپدیت شده و به روز استفاده نمایید.
۲ در فیلد جستجوی گوگل عبارت «سامانه ملی املاک و اسکان» را تایپ و جستجو نمایید.
۳ اولین سایتی که گوگل جستجو می کند، مربوط به سایت املاک و اسکان کشور ایران به آدرس amlak.mrud.ir می باشد. روی آن کلیک کنید تا وارد سامانه ملی املاک و اسکان شوید.
۴ برای ورود به سامانه می بایست بر روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید.
۵ حال برای ورود به سامانه، شماره تلفن همراهی که حتما تحت مالکیت شما است را وارد کنید و بر روی گزینه ورود کلیک کنید.
۶ در صورتی که قبلا در سامانه ثبت نام نکرده باشید، به سامانه ثبت نامی این سایت وارد می شوید که با وارد کردن کد ملی و رمز عبور در آن و دریافت کد یک بار مصرف از طرف سامانه املاک و اسکان، ثبت نام شما در سامانه تکمیل خواهد شد.
۷ اگر قبلا در سامانه ثبت نام کرده اید، می توانید با وارد کردن شماره همراه خود به قسمت وارد کردن رمز عبور وارد شوید و رمز عبوری که قبلا در هنگام ثبت نام در سامانه وارد کرده اید را وارد نمایید.
حال باید اطلاعات هویتی خود را در سامانه ثبت کنید. برای این کار تمامی اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید و در نهایت بر روی گزینه ثبت کلیک کنید.
۸ در مرحله بعدی، نوع وضعیت خود را به عنوان زیر مجموعه و یا سرپرست خانوار انتخاب کنید، سپس اطلاعات خواسته شده مانند کد ملی، شماره شناسنامه، نام پدر و ... را وارد کنید و در نهایت بر روی گزینه ذخیره اطلاعات کلیک کنید.
۹ بعد از اینکه اطلاعات به طور کامل ثبت شد و پیغام تایید را مشاهده کردید به سایت زیر هدایت می شوید. برای ثبت ملک جدید مانند تصویر زیر بر روی گزینه ثبت ملک کلیک کنید. مستاجرین می بایست به جای ورود به قسمت ثبت ملک جدید، بر روی گزینه «ثبت اقامتگاه جدید» کلیک کنند.
۱۰ حال بر روی گزینه شخص دیگری مالک است، کلیک کنید و بر روی گزینه مرحله بعد کلیک نمایید.
۱۱ در مرحله بعدی نیز می بایست اطلاعات مالک خود مانند کد ملی، شماره تلفن همراه و .. را وارد کنید و مجددا بر روی گزینه مرحله بعدی کلیک کنید.
۱۲ در نهایت با ثبت تمامی اطلاعات در سامانه املاک و اسکان، اقامتگاه استیجاری جدید شما در سامانه املاک و کشور ثبت خواهد شد و دیگر به آن خانه مالیاتی تعلق نخواهد گرفت.
” ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان کشور در تمامی شهرها و روستاهای کشور الزامی می باشد. “
نکات مربوط به ثبت نام مستاجرین در سامانه املاک
برای استفاده راحت تر از سامانه ملی املاک و اسکان بهتر است که از مرورگرهای فایرفاکس و یا کروم استفاده کنید.
ثبت نام مستاجرین در سامانه املاک و اسکان کشور، به صورت یکپارچه و در سراسر کشور الزامی است.
در صورتی که تا به حال در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت نام نکرده اید، می بایست ابتدا با وارد کردن شماره تلفن همراه خود، ثبت نام اولیه را انجام دهید و سپس با دریافت کد یک بار مصرف، یک رمز عبوری را برای خود اتخاذ کنید. برای ورود به سامانه در مراحل بعدی می توانید از همین رمز عبور استفاده کنید و یا در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کرده اید، از طریق گزینه بازیابی رمز عبور، رمز عبور خود را با وارد کردن کد ملی و رمز عبور یک بار مصرف بازیابی کنید.
برای ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان کشور، افراد می بایست حتما شماره تلفن همراهی را در سامانه وارد کنند که به نام خود آن ها باشند. در غیر این صورت، با پیغام «کد ملی با شماره تلفن سازگار نیست» مواجه می شوید.
در صورتی که شما در اقامتگاه دوم خانواده خود زندگی می کنید، باید در انتخاب گزینه نوع اقامتگاه، اقامتگاه فرعی را انتخاب نمایید.
با توجه به آخرین اطلاعیه های وزارت راه و شهرسازی، ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان کشور الزامی می باشد. بنابراین، اگر شما مستاجر هستید، می بایست اطلاعات ملک خود را از طریق روش ذکر شده در مقاله در این سامانه ثبت کنید که مالیاتی بر روی خانه ای که در آن زندگی می کنید دریافت نشود. برای آشنایی بیشتر با نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان کشور می توانید طبق مراحل آموزش داده شده در مقاله پیش بروید.
همه افراد اعم از مالک و مستاجر باید در سامانه املاک ثبت نام کرده و مشخصات محل اسکان خود را بطور دقیق در سامانه وارد نمایند.
2- ثبت نام مستاجران در سامانه املاک چگونه انجام می شود ؟
مستاجران عزیز باید با ورود به سامانه املاک و اسکان ، با کد ملی و شماره موبایلی که به نام خود است در سایت ثبت نام کنند و سپس اطلاعات محل اقامت را ثبت نمایند.
3- در صورتی که اطلاعات خود را در سامانه املاک ثبت نکنیم چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
در صورت عدم ثبت صحیح اطلاعات ، احتمالا جریمه هایی برای مستاجران و مالکان در نظر گرفته خواهد شد از جمله محرومیت از خدمات دولتی.
در صورتی که در خصوص ثبت نام مستاجران در سامانه املاک سوالی دارید
در صورتی که در خصوص ثبت نام مستاجران در سامانه املاک سوالی دارید
اشتراک گذاری مطلب:
نظرات کاربران
تعداد کل نظرات: 33
گلچین
1403/12/11
سلام آیا میتوان قرارداد اجاره را پس از ثبت در سامانه، تغییر داد؟ همراه مشاور: سلام بله، در صورت توافق موجر و مستاجر، میتوان قرارداد را پس از ثبت در سامانه، تغییر داد.
مهاجرانی
1403/10/04
سلام مشخصات یکی از املاکم را در سامانه، نمی بینم، چه کار کنم؟ همراه مشاور: سلام به قسمت املاک تحت مالکیت رفته، روی گزینه افزودن ملک، کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.
صادقیان
1402/03/14
سلام من مستاجرم هیچ یک ازقبوض به اسم مالک نیست،روی هرقبض یک کدپستی نوشته،به صاحبخانه گفتم امروز وفردامیکنه به اسم خودش نمیکنه نمی توانم اطلاعات را ثبت کنیم الان تکلیف من چیه؟ همراه مشاور: سلام تنها اطلاعات قبض برق را وارد کنید با هر مشخصاتی که هست.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد.
اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور
با شماره 9099075302 تماس بگیرید.